Startpagina Melkvee

Zuivel heeft zijn plaats in een gezond voedingspatroon

Is dierlijke productie (melk en vlees) minder duurzaam dan plantaardige alternatieven? Bij veehouders – al dan niet in de korte keten – wordt die vraag steeds vaker gesteld. Om melkveehouders en zuivelverwerkers een houvast te bieden in deze discussie organiseerden VLAM en de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ-CBL) zopas een boerderijbezoek bij de Melkerhei in Neerlinter.

Directeur Lien Callewaert van BCZ ging daar in gesprek met de Nederlandse professor Thom Huppertz, met Pieter Arnauts van hoeve de Melkerhei en met diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. “Duurzaamheid komt inderdaad steeds vaker aan bod tijdens gesprekken met klanten in de korte keten of bij bezoeken van groepen aan de boerderij en kaasmakerij en we horen dat ook bij onze collega’s in de korte keten”, vertelt Pieter Arnauts.

Afgestapt van emissie per kilogram product...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

VLAM roept op om meer Belgische kazen te kopen

Melkvee Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) lanceert onder de noemer 'Supporters van goeie smaak' een campagne om Belgische kazen te promoten. "Vlamingen mogen gerust nog chauvinistischer worden in hun kaaskeuze", klinkt het.
Meer artikelen bekijken