Startpagina Veeteelt

Bedankt voor al dat (h)eerlijks!

Als reactie op de campagne ‘Dagen zonder vlees’, nam het team van Landbouwleven & Le Sillon Belge bij het afsluiten van dit nummer uit solidariteit met de Belgische land- en tuinbouwers de vork ter hand om te genieten van enkele van hun lokale producten.

Leestijd : 1 min

Wij hebben de wens dat onze landbouwsector levendig, rendabel en dicht bij de burger blijft! Bedankt voor al dat lekkers!

Het team van Landbouwleven & Le Sillon Belge

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken