Startpagina Akkerbouw

De Tiense Suikerraffinaderij lanceert biologische bietsuiker

De Tiense Suikerraffinaderij gaat de productie van biologische bietsuiker ontwikkelen.

Leestijd : 1 min

De vraag naar bioproducten neemt toe, net als het areaal biolandbouw. Alle lichten staan dus op groen voor de Tiense Suikerraffinaderij om deze evolutie te omarmen, stellen ze.

Dankzij de ervaring van haar zusterbedrijven uit de Südzucker-groep, die al enkele jaren biologische bieten telen in Duitsland en Oostenrijk, zal de Tiense Suikerraffinaderij snel de teelt van biologische bieten kunnen lanceren.

De technische kennis is aanwezig, maar het vereist natuurlijk aanpassingen die overeenkomen met de realiteit van onze landbouw, en dat is de reden waarom het jaar 2018 een jaar van veldproeven zal zijn. Het onderzoeksteam van de Tiense Suikerraffinaderij zal daarom deze proeven uitvoeren om landbouwers te adviseren en te begeleiden in deze nieuwe productiewijze.

De eerste contracten voor biologische suikerbieten zullen worden afgesloten in 2019.

Tijdens het suikerwinningsproces wordt een bijproduct, bietenpulp, geproduceerd, dat een uitstekend veevoeder is en dat door veetelers zeer gewaardeerd wordt. Met het verwerken van biologische bieten zal de Tiense Suikerraffinaderij ook veevoer kunnen aanbieden voor het telen van biologische vee.

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken