Startpagina Actueel

Poll van de week: De Becker boven?

Begin deze week werd Sonja De Becker herverkozen tot voorzitter van Boerenbond. Zij mag nu aan haar eerste vijfjarige bestuursmandaat beginnen, maar volgde al in 2015 Piet Vanthemsche op toen die voortijdig vertrok. Hoe beoordeelt u tot zover de prestaties van de voorzitter?

Leestijd : 2 min

Dagelijks schotelt de redactie u heel wat actualiteit voor. Landbouwleven is dan ook benieuwd naar hoe u die actualiteit beleeft. Laat ons weten wat uw mening is, en vul onze wekelijkse poll in. Op die manier klinkt uw stem sterker door.

Wil u meer uitleg geven bij uw keuze? Heeft u een standpunt dat meer verheldering behoeft? Reageer onderaan dit artikel, op Facebook, via een mail naar redactie@landbouwleven.be of met een brief naar Redactie Landbouwleven, Koningsstraat 100, 1000 Brussel.

De poll van deze week

De resultaten van vorige week

De vorige poll behandelde het handelsverdrag met Mercosur en de gevolgen voor de Europese vleesveehouderij. Deze liep van vrijdag 23 tot vrijdag 30 maart. 105 deelnemers brachten in die tijd hun stem uit. Een overtuigende tweederde meerderheid wil de onderhandelingen meteen stoppen. Bijna 30  % van de respondenten denkt dat het wel los zal lopen, en dat de korte keten of meer export een oplossing zullen bieden. Net geen 5  % gelooft in een positief effect voor andere sectoren dat belangrijk genoeg is om door te gaan met het verdrag. Bedankt voor uw stem in dit debat!

Poll20180330

De landbouwers van Fugea protesteerden tegen het handelsverdrag met Mercosur. Het is onmogelijke concurrentie voor de Europese vleesveehouders. Bovendien kwam uit dat Braziliaans vlees op papier wel maar in realiteit niet aan de eisen voldoet. Moet Europa een eind maken aan de onderhandelingen voor het vrijhandelsverdrag met Mercosur?

-Ja, en wel nu, want dit verdrag is de doodsteek voor de Europese vleesveehouderij. (66,7  %)

-Nee, het mogelijke positieve effect voor andere (deel)sectoren is belangrijker. (4,8  %)

-Doet er niet toe, het probleem lost zichzelf op door vraag naar lokaal vlees en export. (28,6  %)

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken