Startpagina Aardappelen

Terug Belgapomnotering voor Challenger

Belgapom deed op vrijdag 13 april volgende prijsnoteringen:

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor Bintje bedraagt net als vorige weken 2,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 2,12 euro/100 kg (BTW incl). De marktstemming is flauw, met een aanbod dat groter is dan de vraag.

De Belgapomprijs voor Fontane bedraagt 5,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 5,30 euro/100 kg (BTW incl.). De marktstemming voor Fontane is vast, met aanbod dat kleiner is dan de vraag.

De Belgapomprijs voor Challenger bedraagt 3,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 3,18 euro/100 kg (BTW incl.). De marktstemming is flauw, met een aanbod dat groter is dan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Bintje, Fontane en Challenger, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

UGent zet drones en AI in tegen aardappelziekte

Aardappelen Door de inzet van ultra-hoge-resolutie dronebeelden in combinatie met AI, is er een nieuwe methode ontwikkeld voor de vroege detectie van Alternaria, een schimmelziekteverwekker die aanzienlijke schade aan aardappelgewassen kan aanrichten door de bladeren, stengels en soms zelfs de knollen te infecteren. Deze doorbraak markeert een significante vooruitgang in precisielandbouw, waarmee telers gerichter en efficiënter kunnen ingrijpen, resulterend in gezondere gewassen en een duurzamere landbouwpraktijk.
Meer artikelen bekijken