Startpagina Schapen

Bij Jeroen en Delfien van ‘de Seizoenschuur’ in Schellebelle

Momenteel loopt er een demonstratieproject met de financiële steun van Vlaanderen en Europa met als titel ‘Marktkansen voor vlees van Kleine Herkauwers’. Het project richt zich op diverse aspecten van de korte ketenafzet van vlees van schapen, geiten en herten. Deze reportage kadert erin.

ÇIn deze bijdrage laten we u kennismaken met de korteketenaanpak van ‘de Seizoenschuur ‘ in Schellebelle (Oost-Vlaanderen). We focussen hierbij vooral op de afzet van lamsvlees.

Jeroen Hemelings en Delfien Vereecken zijn in 2012 met hun bedrijf ‘de Seizoenschuur’ gestart. Zij willen seizoensgebonden, duurzaam en lokaal kweken en telen. Via hun hoevewinkel willen ze de consument terug dichter bij land- en tuinbouw brengen.

Vermeldenswaard is dat Jeroen en Delfien elkaar leerden kennen tijdens een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Belgen consumeren meer zuivel en plantaardige alternatieven

Melkvee De Belg consumeerde vorig jaar thuis meer zuivel dan het jaar voordien. Het thuisverbruik nam in 2024 zowel in waarde (+3%) als in volume (+4%) toe. Ook plantaardige alternatieven voor zuivel kenden een lichte groei, maar blijven beperkt in volume ten opzichte van zuivel. Dat blijkt uit de thuisverbruikcijfers van YouGov België bij 6.000 Belgische huishoudens in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).
Meer artikelen bekijken