Word jij de schoonste boerin van Vlaanderen?

Word jij de schoonste boerin van Vlaanderen?

Zaterdag 14 januari 2017 verkoos Vlaanderen voor de zevende keer de schoonste onder de boerinnen. Na een spetterende finaleshow mocht de Zwalmse varkenshoudster Mieke Verniest de titel in ontvangst nemen. Tijdens Agriflanders 2019 geeft zij de scepter door. De nieuwe winnares wordt gedurende twee jaar de ambassadrice van de Vlaamse land- en tuinbouwsector.

Over de verkiezing

De boerenstiel blijft voor de meeste niet-landbouwers een ver-van-mijn-bedshow. Daarom zoeken we via deze verkiezing een moderne boerin om het vak te promoten. Boerinnen zijn immers ondernemende vrouwen en hun rol binnen het bedrijf is vaak van cruciaal belang.

Daarbij willen we ook de diversiteit in het Vlaamse landbouwlandschap in de kijker zetten want, dé landbouw, dé boerin bestaat niet. Dat blijkt alleen al uit de uiteenlopende profielen van de vorige winnaressen.

Kandidates

Vanaf november zouden we graag weer tien verse schone boerinnen op de wereld loslaten. Ben jij een boerin of boerendochter en ben je ouder dan 18? Twijfel niet en stel je kandidaat. Ook tuiniersters en tuindersdochters zijn meer dan welkom. De voorwaarde is dat je voltijds of deeltijds actief bent op een landbouwbedrijf.

De Schoonste Boerin van Vlaanderen is geen klassieke missverkiezing. Spontaniteit, doortastendheid, mondigheid en een klare kijk op de land- en tuinbouwsector hebben, zijn de criteria die een rol spelen.

Het belangrijkste is dat de deelname voor alle deelnemers een aangename ervaring wordt. Alle ex-kandidaten zijn het over één ding eens: ze zouden het iedereen aanraden.

Mieke Verniest, Schoonste Boerin van Vlaanderen ‘17-‘18: “Wat was me dat een belevenis. Dankzij de verkiezing leerde ik enorm veel sympathieke mensen kennen. Het is een wereld die opengaat. Ik heb veel gelachen, mij goed geamuseerd en er zeer mooie vriendschappen aan overgehouden.”

Evi Van Camp, eerste ereboerin ‘17-‘18: “Het was een leuke en zeer leerrijke ervaring. We hebben veel plezier gemaakt en er vriendinnen voor het leven aan overgehouden. Het is geen schoonheidswedstrijd, maar een unieke kans om de land- en tuinbouw in een positief daglicht te zetten. Ik heb mijn grenzen verlegd.”

Emelie Laeremans, tweede ereboerin ’17-’18: “Wij als veelzijdige vrouwen, als duizendpoten van deze tijd, verdienen het om tijdens deze verkiezing te genieten van al die heerlijke en eerlijke aandacht. De samenhorigheid, zelfontplooiing, gezelligheid, maar vooral de vriendschap die hieruit voortspruit, maken het meer dan de moeite waard. Kortom, aarzel niet en ga dit avontuur aan met een open blik!”

Neem deel

Stuur jouw motivatie voor deelname, wat info over je job, een recente foto en je contactgegevens naar nele.carlier@field.be of naar Field Communication, Schoonste Boerin van Vlaanderen, Sint-Pietersaalststraat 1, 9000 Gent.

Inschrijven kan tot en met zondag 22 juli 2018. Daarna selecteert een vakkundige jury tien kandidates. De verkiezingsavond zelf vindt plaats op zaterdag 12 januari 2019 in Flanders Expo in het kader van Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.

Meest recent

Meest recent