Startpagina Paarden

Ruim honderd trekpaarden in Vilvoorde

Om en bij de 100 trekpaarden waren op maandag 23 april laatstleden present op de 157ste editie van de Landbouwprijskamp te Vilvoorde. In verhouding met de inschrijvingen waren er deze keer weinig afwezigen.

Leestijd : 2 min

Merries

Voor het kampioenschap van de merries waren er acht kandidaten, waaronder drie merries van Didier Van Hoorebeke uit Oosteeklo (moeder en twee dochters) en twee merries van Herman De Greeff uit Elewijt. De andere deelnemers behoorden toe aan Maarten Camerlinck (Sleidinge), Pierre-Yves Hussin (Wauthier Braine) en Johan Vereertbrugghen uit Opwijk. De jury was er snel uit om de vijfjarige Jana van ’t Bos van Pierre-Yves Hussin uit te roepen als kampioene en toe te voegen aan de indrukwekkende lijst van 156 kampioenmerries. Jana werd gefokt bij Filip Joos uit Lippelo en is een dochter van Mathador van de Bouwhoeve en Greta van ’t Bos. Met het hoofd bijna in de wolken presenteerde zij zich als een topmerrie met uitstekende bewegingen.

Loten

Tien loten van drie merries stapten rond om de jury toe te laten ze te rangschikken. Het lot van Vereertbrugghen won verdiend vóór Herman De Greeff en Luc en Ignaece Imschoot. Het tweede lot van Herman De Greeff vormden een bijzonder mooi geheel. Twee ervan namen trouwens deel aan het kampioenschap.

Hengsten

Zoals gewoonlijk, dus ook deze keer, minder strijd bij de volwassen hengsten. Twee hengsten van Dominique Van Riet moesten het opnemen tegen Vic van Ooidonk van Julien Cocquyt uit Deinze. De eer ging naar de vierjarige Fideel van ’t Roetaart (Matteo van ’t Rietenhof en Sara van ’t Roetaart), gefokt bij Louis Fierens uit Emblem en eigendom van Dominique van Riet uit Londerzeel. Er waren daarentegen wel goed gevulde reeksen bij de hengstveulens van één en twee jaar. We geven hier de kampioenen en de andere reekswinnaars.

B.L.

foto’s: Alfons Maes

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken