Startpagina Paarden

Wathelet en Coree zegevieren in Global Champions Tour

Ex-vice Europees kampioen Grégory Wathelet legde op magistrale wijze beslag op de overwinning in de Global Champions Tour van Shangaï, meteen de derde aftrap van de prestigieuze competitie.

Leestijd : 1 min

Daarvoor kon hij rekenen op de betrouwbare aanpak van zijn merrie Coree de Hus (WESTF – Cornet Obolensky x Liberty Life). Met dit paard rijfde Wathelet vorig jaar eveneens de Grote Prijs van Aken binnen. Kortom, Coree lijkt meer en meer geschapen voor het zwaarste werk.

Bij de 12 barragisten van de GCT GP (1m60) hoorden nog twee Belgen: Jos Verlooy met Igor (BWP – Emerald van ’t Ruytershof x Nabab de Rêve), 9e en Niels Bruynseels met Cas de Liberté (Z – Cracky Z x Chellano Z), 12e.

Wathelet en Coree de Hus werkten hun GP foutloos af in 37.91 sec. Niemand deed beter!

Compadre Van de Helle

Constant Van Paesschen stuurde zijn Compadre Van de Helle (HOLST – Casall Ask/Concerto II) naar een veelbelovende 2e plaats over 1m50 in de openingswedstrijd van deze etappe van de GCT. In de speedproef bleven ze foutloos en onklopbaar snel. Met een tijd van 64.35 sec, waar niemand meer over ging, bewees de combinatie kracht en kwaliteit.

In de openingsproef noteerde Jérôme Guéry met Celvin (KWPN – Raphaël x Werther) een vijfde plaats. In de speedproef eindigden ze op 9. Ook opmerkelijk in deze proef was de 3e plaats van Karel Cox met Evert (KWPN – Amadeus x Indoctro).

PP

Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken