Startpagina Paarden

Haflingerstal van de Zuidakker uit Kaprijke

Familie De Maertelaere uit Kaprijke is bekend in de Warmbloedfokkerij als ‘Stal ter Putte’ en in de Haflingerfokkerij als ‘Stal van de Zuidakker’.

Leestijd : 1 min

“We begonnen met 1 haflingermerrie en ondertussen is onze stal uitgegroeid met meerdere Haflingers”, vertelt ons Martine Vanhyfte, echtgenote van Danny De Maertelaere. “Elk jaar proberen we enkele veulens te fokken. Als ze gespeend worden van de moeder gaan ze samen in de weide”, gaat zij verder. De haflingers worden als ze 2 jaar zijn geleerd in de koets, zowel enkel als dubbelspan. Ze worden dan ook gebruikt als recreatie paarden en de merries als fokmerries.

Martine: “Dit jaar hebben we 2 haflingerveulens. Eén merrie is reeds drachtig.” Momenteel staan er op Stal van de Zuidakker volgende haflingers: Sabrye van het Kirstenbosch (10 jaar); Pronkdame van de Wortel (9 jaar); Ilena van 't Jansveld (5 jaar); Saygon van de Zuidakker (2-jarige hengst); Steward van de Zuidakker 2-jarige hengst); Surprise van de Zuidakker (1 jaar); Belle-Rose van de Zuidakker (veulen van Prinkdame) en Stakato van de Zuidakker (veulen van Sabrye).

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken