Startpagina Voor ons gezin

Snelle gefermenteerde groenten

Heb je een overvloed aan groenten in de moestuin? Hou ze nog zeker een maand goed, door ze te fermenteren. Daar heb je ongeveer 20 minuten voor nodig. Ga voor één soort groente, of mix verschillende groenten zoals courgette, radijsjes, wortel, bloemkool of komkommer.Opeten kan al na één dag fermenteren. Maar hoe langer je wacht, hoe lekkerder het resultaat.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

500 g groenten

1 ui

1 chilipeper

enkele takjes dille

1 kl mosterdzaad

1 kl korianderzaad

½ kl komijnpoeder

½ kl kurkuma

500 ml water

250 ml azijn

3 el rietsuiker

3 el zout

Hoe ga je tewerk?

Was de bokalen zeer grondig met warm water en zeep, spoel goed na. Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes. Snijd de chilipeper in fijne schijfjes. Meng de kruiden en verdeel ze over de bokalen, schik hierop de gesneden groenten. Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten. Voorzie elke bokaal van een takje dille en 2 à 3 schijfjes chilipeper.

Breng het water, de azijn, het suiker en het zout zachtjes aan de kook. Wanneer de suiker is opgelost, laat je het geheel nog 5 minuten doorkoken. Giet over de groenten tot ze onderstaan en laat afkoelen. Plaats het deksel op de bokalen en bewaar in de koelkast. Verbruik binnen de maand.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Theatervoorstelling ‘Boeren’

Voor ons gezin In een tijd waarin de band tussen mens en land vaak vergeten lijkt te worden en waarin de uitdagingen van het plattelandsleven onderbelicht blijven, komt de theatervoorstelling ‘Boeren’ als een krachtig pleidooi voor verbinding en begrip.
Meer artikelen bekijken