Startpagina Voor ons gezin

BVLJ-fotoprijs voor Le Sillon Belge

De Belgische Vereniging van Landbouwjournalisten (BVLJ) maakte op haar algemene vergadering de winnaars van de driejaarlijkse fotowedstrijd bekend. De redactie van Le Sillon Belge, de Franstalige zusterpublicatie van Landbouwleven, ging met alle prijzen aan de haal. Dat belooft voor het fotoboek van 2018!

Leestijd : 1 min

Delphine Jaunard rijfde met een kunstig beeld van anti-erosiemaatregelen bij de aardappelteelt de vrije fotoprijs met thema ‘Innovatie’ binnen.

De winnende foto in de vrije categorie, thema ‘Innovatie’, van Delphine Jaunard.
De winnende foto in de vrije categorie, thema ‘Innovatie’, van Delphine Jaunard.

Jérémy Vandegoor behaalde niet alleen de prijs voor de beste gepubliceerde foto, met een bijna emotioneel beeld van een landbouwer die, onder een genadeloze zon, met gebogen schouders achter de machine aan stapt.

De winnende foto in de categorie ‘Gepubliceerd’, door Jérémy Vandegoor.
De winnende foto in de categorie ‘Gepubliceerd’, door Jérémy Vandegoor.

Ook in de categorie ‘Dier’ toonde hij zich de sterkste, met een foto van een jongeman die zorgvuldig een vleeskoe prijskampklaar maakt.

Winnende foto in de categorie dier van Jérémy Vandegoor
Winnende foto in de categorie dier van Jérémy Vandegoor - JV

In totaal ontving BVLJ 26 foto’s. De winnende foto’s maken nog kans op de ‘Star Prize for Photography’ van internationale federatie voor landbouwjournalisten IFAJ.

BVLJ reikte deze driejaarlijkse prijs uit tijdens haar algemene vergadering. Die ging dit jaar achtereenvolgens door op één van de veredelingsbedrijven van het Waalse Awé in Waver en op de Ferme des Noyers in Corroy-le-Grand, in samenwerking met Vlaams Ruraal Netwerk en haar Waalse tegenhanger RwDR.

DC

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken