Startpagina Veeteelt

Actievoerders bezondigen zich zelf aan dierenmishandeling

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het niet kunnen dat de actievoerders in het slachthuis van Tielt zich zelf bezondigen aan dierenmishandeling. "Wij gaan ervan uit dat het parket zal vervolgen. Wij hebben ook een pv opgesteld en voegen dat toe aan het dossier van het parket", aldus minister Weyts.

Leestijd : 1 min

De minister heeft naar eigen zeggen geen probleem met actievoeren. "Het gaat er wel ver over wanneer men uit het diepe Frankrijk overkomt om dierenmishandeling aan te klagen en vervolgens zich zelf bezondigt aan dierenmishandeling", vindt Weyts. Hij merkt daarbij op dat de manier waarop de actievoerders varkens trachtten weg te halen, allesbehalve diervriendelijk gebeurde. Volgens de eerste info raakte een van de dieren daarbij ook gewond. Bovendien is het vervoer in een bestelwagen ook niet volgens de regels van de kunst, luidt het.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken