Startpagina Pluimvee

Schauvliege geeft vergunning voor uitbreiding van groot kippenbedrijf in Rijkevorsel

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft een omgevingsvergunning verleend aan LV Leemans om in Rijkevorsel een kippenbedrijf verder te exploiteren en uit te breiden.

Leestijd : 1 min

Er komt een extra stal bij voor meer dan 52.000 slachtkuikens, wat de totale capaciteit op 145.000 kuikens zou brengen. Een actiegroep uit de buurt had beroep aangetekend tegen de vergunning die de provincie eerder dit jaar had verleend.

Het kabinet van Schauvliege laat weten dat de minister bij de behandeling van het beroep één ongunstig advies van het departement Omgeving (ruimte) ontving, maar verder gunstige adviezen van de provincie Antwerpen (integraal waterbeleid), van de Vlaamse Milieumaatschappij (operationeel waterbeheer) en van het departement Omgeving (milieu) kreeg.

Het Agentschap voor Natuur en Bos, het departement Landbouw en Visserij en de gemeente Rijkevorsel hielden het bij een stilzwijgend gunstig advies. “Uit de adviezen blijkt dat de hinder en de effecten op mens en milieu en de risico’s voor de externe veiligheid tot een aanvaardbaar niveau worden beperkt”, klinkt het nog.

“De gevraagde vergunning is in overeenstemming met de stedenbouwkundige voorschriften en de goede ruimtelijke ordening. De exploitant komt bovendien tegemoet aan het ongunstige advies van het departement Omgeving (ruimte) door voorlegging van een aangepast inrichtingsplan met een gedetailleerde intekening van een groenscherm.”

Belga

Lees ook in Pluimvee

Wachten op bruikbaar vaccin tegen vogelgriep

Pluimvee Vaccineren zal een belangrijke aanvulling zijn op de bestaande maatregelen tegen vogelgriep, maar momenteel moeten we wachten op bruikbare vaccins en moet ervoor gezorgd worden dat de export niet in het gedrang komt. Dat zei Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns in de commissie Landbouw van het Vlaamse parlement op 11 januari.
Meer artikelen bekijken