Startpagina Agriflanders

Agriflanders kondigt 11de editie aan

Alle prijskampen verhuizen naar hal 8, en de beurs is open van 10 tot 18u. Dat zijn de belangrijkste wijzigingen die de organisatie van Agriflanders doorvoert in vergelijking met de vorige editie. Naast de klassieke rassen krijgt ook Blonde d’Aquitaine een eigen prijskamp. Menselijke dames kunnen zich nog tot 31 augustus inschrijven voor de verkiezing van de Schoonste Boerin Van Vlaanderen.

Leestijd : 2 min

Van donderdag 10 tot zondag 13 januari volgend jaar gaat landbouwbeurs Agriflanders zoals steeds door in Flanders Expo te Gent. 5 maanden voor de start van het gebeuren komt de organisatie op de proppen met enkele kleine wijzigingen.

Wat opvalt aan het nieuwe grondplan is de herbestemming van hal 6. De kleine dieren kunnen er niet langer terecht, maar vinden aansluiting bij de grotere dieren in hal 8. Dat er geen toegang voor de dieren meer nodig is heeft als gevolg dat ook tussen hal 6 en hal 4 een wandelgang de verbinding kan maken. “Er komt dus meer eenheid, hal 6 zal niet langer een beetje afgezonderd zijn”, meent voorzitter van de beurs Georges Van Keerberghen.

De reden voor die verhuis is Aveve, dat haar bedrijven wil centraliseren. De enige mogelijkheid daartoe bleek hal 6. Dumoulin, Spoormans, Cofabel, Sanac en Agro Logic zullen dus in die hal terug te vinden zijn. Voor de andere ingeschreven firma’s verandert er weinig. De traditionele thematische indeling blijft behouden.

Campagnebeeld (2)

Op dit moment zijn er al 332 firma’s ingeschreven. Op dit moment zijn er nog maar 4 standplaatsen vrij. “Volgeboekt”, klinkt het tevreden bij Van Keerberghen. “Dat betekent dat de firma’s hun vertrouwen in ons en in de landbouwsector, de veehouderij in het bijzonder, behouden.” Bijna 90 % van de standhouders stond al eerder op de beurs. 41 firma’s maken er voor de eerste keer hun opwachting.

Die nieuwkomers vullen vooral de hal met voeder en –additievenfabrikanten. Zo’n 60 % van de standhouders levert aan de veehouderij. Dat bevestigt de rol van Agriflanders als veeteeltbeurs, vindt de voorzitter. Verder onderscheidt de beurs zich door de professionele insteek. Ze kiest dan ook geen thema. “Ons campagnebeeld toont fierheid en optimisme: de landbouw op zijn best. Firma’s pakken liever zelf uit met een thema. Een aantal onder hen zullen bijvoorbeeld klimaat en emissies onder de aandacht brengen. Ook de waterproblematiek komt aan bod: beregeningsinstallaties, waterbesparende maatregelen… Daar gaan we als sector heel erg op moeten inzetten”, legt Van Keerberghen uit.

Op zaterdagavond wordt de nieuwe Schoonste Boerin van Vlaanderen verkozen. De deadline om mee te doen aan is vrijdag 31 augustus. Om in te schrijven stuur je je motivatie, info over je job, een recente foto en contactgegevens via mail naar nele.carlier@field.be of per post naar Field Communication, Sint-Pietersaalststraat 1, 9000 Gent. Meer info staat op www.schoonsteboerin.be.

Agriflanders van gaat door van donderdag 10 tot zondag 13 januari 2019, telkens van 10u tot 18u. Toegang kost 13 EUR, tenzij je student bent of een verminderingskaart hebt. Kinderen jonger dan 12 mogen gratis binnen. Meer info vindt u op www.agriflanders.be.

DC

Lees ook in Agriflanders

Meer artikelen bekijken