Bomen en struiken kopen bij een lokale producent, een voordeel voor iedereen

Actueel

Wanneer er grote aantallen bomen of struiken moeten aangekocht worden, is de verleiding groot om een beroep te doen op een groothandelaar. Nochtans levert samenwerken met een lokale boomkweker veel voordelen op. Alain Grifnée van het Waalse Collège des Producteurs, breekt een lans voor deze manier van werken.

Het herfstblad van Liquidambar  vertoont  prachtige  kleuren.

Liquidambar: een mooie (herfst)boom

Liefhebberstuin

Een liquidambar of amberboom doet een beetje denken aan de kauwgomballenboom uit het liedje van Elly en Rikkert. Niet omdat er zo eentje staat in de tuin van een of andere malle oom, maar omdat hij in de herfst net zo kleurrijk is als een volgepropte kauwgomballenautomaat. Alle tinten rood, purper, geeloranje, roze en groen toveren de boom elke herfst opnieuw om tot een prachtige kauwgomballenboom.

Vaak wil de klant zo min mogelijk werk aan zijn tuin, en dus kies ik onder andere voor planten die je maar eenmaal per jaar moet snoeien.

Met een mooie tuin verleng je ieders woonkamer

Park en Tuin

Met een mooi aangelegd pad naar de voordeur, een strak geschoren haag en stijlvolle plantenkeuze herken je bijna direct de hand van een tuinaanlegger... aan het huis van een tuinaanlegger. Een welkom dat past bij het huis van Koen Vanhoutte Groenoplossingen. Landbouwleven kon even binnengluren in zijn leven... en tuin natuurlijk.

De Nationale grasdag bood weer heel wat informatie over alles wat met de grasmat te maken had.

Een mooi gazon valt niet uit de lucht!

Park en Tuin

Een mooi gazon valt niet uit de lucht! Dit viel alvast te leren tijdens de elfde editie van de Nationale Grasdag, die eind vorige maand doorging in het Antwerpse Meer. Na tien edities was het tijd om het gekende terrein in Hove te verlaten. De Nationale Grasdag zal vanaf heden ‘on tour’ gaan en diverse locaties aandoen.

Het verbruik van een heetwatermachine (Heatweed, met werktuigendrager Multihog MX) kan tot een vijfde herleid worden door het inzetten van  sensoren.

Hoe houd je verhard terreinonkruidvrij?

Park en Tuin

Geen chemische onkruidbestrijding meer, dat is sinds 2015 de realiteit voor de Vlaamse steden en gemeenten. Welke middelen hebben ze nog ter beschikking om verhard terrein te vrijwaren van onkruid? Welke daarvan zijn financieel het interessantst?