Startpagina Economie

Minister Ducarme pleit voor 100 dagen seizoensarbeid in tuinbouwsector

Minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) wil de sociale partners overtuigen om de seizoensarbeid in de tuinbouwsector tot 100 dagen per jaar uit te breiden, in tegenstelling tot de huidige 65 dagen. Dat vertelde hij woensdag op een rondetafelgesprek met Limburgse en Waalse fruitboeren in Sint-Truiden, op uitnodiging van Europarlementslid en Truiens schepen van Landbouw Hilde Vautmans (Open Vld).

Minister Ducarme kwam woensdag met concrete beloftes voor de boeren. Zo wil hij een hervorming van de seizoensarbeid in de tuinbouwsector, zodat seizoensarbeiders - net zoals in de champignon- en witloofteelt - 100 dagen per jaar mogen werken. Op dit moment vluchten seizoensarbeiders immers weg naar andere Europese landen waar ze wel 100 dagen kunnen werken, waardoor de fruitboeren in ons land de nodige mankracht tekortkomen.

"De sector - vooral van appelen en peren - heeft al veel geleden, dus ik engageer me om aan de stijging van de seizoensarbeid...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken