Startpagina Pluimvee

Vogelgriep: de afschermplicht bij hobbyhouders opgehoffen

Minister van Landbouw Willy Borsus heft op vrijdag 17 maart om 14h00 de meeste maatregelen voor vogelgriep op voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels. Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot.

Minister van Landbouw, Willy Borsus: “Ik wil alle hobbyhouders en professionele houders bedanken voor hun medewerking en het goed toepassen van de maatregelen. Dit heeft ons toegelaten om tot op heden de verspreiding van vogelgriep te vermijden in onze hobbyhouderijen en professionele bedrijven. Toch is nog niet alles voorbij en is waakzaamheid nog steeds geboden. De risico-evaluatie, uitgevoerd door onze diensten en experts, toont aan dat het opheffen van de afschermplicht in de professionele pluimveesector nog niet mogelijk is. Het is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken