Nederlands grootste landbouwbeurs trekt 50.000 bezoekers

De beurs trok deze editie 50.000 bezoekers.
De beurs trok deze editie 50.000 bezoekers. - ATH

“Er was veel interesse in de demonstraties rondom het centrale thema Bodem met bieten rooien, mais, aardappeltechniek en niet kerende grondbewerking en ook het TrekkerParcours voor testritten op de nieuwste trekkers trok veel belangstelling.” De jubileumeditie vormt volgens Bierema een prima uitgangspunt voor de zesde editie van de beurs die in 2020 plaats zal hebben.

De demonstraties werden volgens beursmanager Willem Bierema goed bezocht.
De demonstraties werden volgens beursmanager Willem Bierema goed bezocht. - ATH

Agrotechniek Holland is het grootste landbouwevenement van Nederland, maar toch een pak kleiner dan de grootste buitenbeurs van België, de Beurs van Libramont (200.000 bezoekers). Ook de tweejaarlijkse machinebeurs Agribex in Brussel trekt veel meer volk.

Dick van Breda van de gezamenlijke Massey Ferguson-dealers is volgens een perscommunicatie van de beurs zeer tevreden: “De stemming onder de bezoekers was heel positief en met name het feit dat ze investeringsplannen te kennen gaven stemt ons zeer tevreden. Over de nieuwe indeling van de hele beurs zijn we ook erg te spreken.”

Jean Paul Spijker van Trelleborg Mitas: “We zijn dit jaar echt dik tevreden. De opzet was compacter en overzichtelijker, die gangpaden van kunststof een enorme verbetering, kortom een super ATH wat ons betreft.” Martin van Middelkoop van SAC: “We hebben in onze stand in de Mechahal veel bezoekers gesproken die grote investeringsplannen hebben, daarmee is deze editie van ATH voor ons geslaagd.”

Innovatieprijs Bronzen Sikkel

De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel toegekend aan AiCPlus van Agrifac Machinery BV: “Dit camerasysteem met kunstmatige intelligentie is de techniek van de toekomst die zorgt voor gericht sproeien en plantspecifieke behandeling, en daarmee reductie van beschermingsmiddelen. Een waardevolle innovatie voor de sector die de Bronzen Sikkel 2018 meer dan verdient.”

De jury kende een tweede prijs toe aan Case IH/Steyr voor de S-Brake en aan New Holland voor het Intelligente aanhangwagenremsysteem. Beide bedrijven ontvangen deze tweede prijs, omdat hun nieuwe aanhangwagenremsysteem ervoor zorgt dat de aanhanger remt zonder rempedaal, maar op de bak en door gas terug te nemen. Dit zorgt voor verbetering van de verkeersveiligheid en voor extra stabiliteit.

De derde prijs was voor Homburg Holland met WaterXTRTM , dit CO2-injectiesysteem is een nieuwe methode voor het optimaliseren van de PH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat.

Meest recent

Meest recent