Franse kwekers van Bressekip huldigen drie Belgische brasserieën en Gentse burgemeester
Uit erkentelijkheid voor hun inspanningen om met echte Bressekip te werken in hun keuken, huldigt de Confrérie des Poulardiers de Bresse voor het eerst drie Belgische brasserieën. Tijdens een ceremonie van het broederschap in het Gentse stadhuis werd ook burgemeester Daniël Termont (sp.a) in de bloemetjes gezet.

Brasserie Pakhuis (Gent) kweekt samen met Dock's (Antwerpen) en La Quincaillerie (Brussel) ruim tien jaar Bressekip op een eigen boerderij in La Chapelle Naude in de Bourgognestreek. Dat gebeurt via een streng lastenboek, want de Bressekip is al zestig jaar een product met een officieel erkende herkomstbenaming (AOP). Op hun hoeve Le Devant worden op jaarbasis ruim 6.500 Bressekippen vanaf kuiken opgekweekt, geslacht en verwerkt.
"We hebben gekozen voor een product met authenticiteit en smaak", zegt CEO Dimitri De Cuyper. Met bijkomend 8 hectare...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement




