Startpagina Melkvee

Thomas More-studenten verwennen koeien op Dankoe-festival

Het VLAM organiseert donderdag een festival om koeien te bedanken voor hun zuivelproducten. Tijdens het "Dankoe"-festival bij Thomas More in Geel krijgen de dieren een verwenbeurt met massages, pedicures en voeder op een "gouden" dienblad.

Leestijd : 1 min

Het opmerkelijke initiatief komt er na een enquête van het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) bij Vlamingen tussen 18 en 30 jaar. Daaruit zou blijken dat zij zuivel als iets vanzelfsprekends zien, maar weinig weten over de oorsprong ervan. Daarom lanceert het centrum "Dankoe" een festival om de band tussen jongeren en de boerderij nieuw leven in te blazen.

Een live-verbinding met een boerderij in Balen zal te volgen zijn op groot scherm in Geel, maar ook op de campus van PXL in Hassel en Howest in Kortrijk. De studenten kunnen de koeien bedanken via sociale media. Hoe meer hashtags #dankoe er verzameld worden, hoe groter de beloning voor de koeien. Die kan gaan van voeder op een "gouden" dienblad tot een massage en een live optreden in de stallen van de Leuvense groep Lenny & de Wespen. Op de scholen zal VLAM zuivelproducten uitdelen.

BELGA

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken