Startpagina Bedrijfsnieuws

Interpom: nieuwigheden in de machinewereld

Vorige week kon u in deze rubriek lezen over de Interpom-nieuwigheid bij AVR. De beurs had natuurlijk nog andere nieuwigheden te bieden. Dezeure, Packo Agri, Manitou, Dewulf en Amazone stonden Landbouwleven even te woord.

Leestijd : 4 min

Interpom is al even gedaan, maar misschien bleven de nieuwigheden toch niet goed hangen na dat extra pintje om uw friet door te spoelen. Er was dan ook veel te zien. Zo stond AVR te pronken met de Lynx-wagenrooier en drempelrooier, waar we vorige week over berichtten. Maar ook andere merken stonden met nieuw metaal en het bordje ‘New Interpom Primeurs’ klaar. We vroegen dan ook direct naar de interesses van de bezoeker.

Hillaire van der Haeghe

Op de stand van Hillaire van der Haeghe kon area manager Davy Waegebaert ons te woord staan. “We merken dat de mensen vooral in het spuiten geïnteresseerd zijn. Ze willen groter en ook de individuele dopafsluiting is een hot item. Sommige willen naar 25 cm dopafstand. Ook aan het reinigingssysteem wordt steeds meer belang gehecht. Er wordt gevraagd naar de snelheid en correctheid van reinigen om geen puntvervuiling te veroorzaken. Mensen willen ook hun machine graag al reinigen op het veld.”

Op de Amazone-stand van HHagri stonden de nieuwe getrokken spuit UX01 en de nieuwe gedragen spuit UF02. Van beide modellen werden dit jaar de allereerste modellen in België geleverd.De UX van Amazone heeft de mogelijkheid om te reinigen op het veld, laat hij weten. De machine op de beurs was onder andere uitgerust met Flex-klapping II, Contour Control en SwingStop. De SwingStop werd voor de eerste keer voorgesteld tijdens Agribex, maar kon pas tijdens Interpom getoond worden op de stand. De SwingStop moet vermijden dat vooral grote spuitbomen naar voor of naar achter zwiepen.

Manitou

Area sales manager landbouw van de Benelux Stephen Baetens wist ons te vertellen dat bezoekers belangstelling toonden voor de Eco Stop. “De motor wordt automatisch uitgeschakeld bij stationair draaien en wanneer de bestuurder de cabine verlaat. Manitou kreeg voor deze ontwikkeling een bronzen medaille tijdens de SIMA Awards.”

Dezeure

Bij Dezeure leek het de hele tijd druk. Managing Director Sales & Marketing Siel Himpens: “Zondag was het al druk. Maandag ook, toen was het kwalitatiever.” Mensen vroegen vooral naar de systemen om zonder valschade over te laden. En dan is de nieuwe aanbouwmodule aan de Turbocleaner te vermelden, namelijk de Cascade, die tot de bodem van de kipper kan. De Secutouch bediening is ook volledig voorzien, met een fijnere afstelling.

Güttler

Voor de grondbewerking stond bij Güttler de Simplex prismawals SX 30-45 te blinken. Deze is te verkrijgen in breedtes van 1,6 tot 6 m en met ringen met een doorsnede van 45 of 56 cm. Het is toepasbaar in rotorkopeg of in zaaicombinatie. Interessant is dat de uitvoering van de prismaringen in kunststof het geheel 50 % lichter maakt.

Dewulf

De stand van Dewulf, daar kon je niet naast kijken. Met 10 machines leek de machinemaker het grootste deel van de hal te beslaan. Interpom leek dan ook het juiste moment om enkele nieuwigheden los te laten op het publiek, zoals de RA3060 Essential, een zelfrijdende tweerijige zeefbandrooier, die al te verkrijgen kan zijn vanaf  €288.000. Daarnaast was er de SC 300 frees, het eerste model in een nieuwe reeks Dewulf-frezen, die voor of achter de tractor kan dienen. De Torro, getrokken tweerijige zeefbandrooier, bestaat al wat langer, maar ook hier kon iets nieuws vermeld worden: een hydraulisch aangedreven zeefketting en een bunker voor rijdend lossen met zevende afvoerelevator.

Packo Agri

Op de stand van Packo Agri kon men pronken met de nieuwe Rotorkopeg Kuhn HR 3040. Joris Van Bouwel koppelde er graag wat meer uitleg aan. “Het toestel is mogelijk voor tractoren tot 300 pk. De rol en de nivelleerbalk zijn hydraulisch instelbaar. Het hart van de rotor is eigenlijk grotendeels gewijzigd. Er zijn ook meer rollen en grotere rollen mogelijk.” Hoewel er interesse was in de nieuwigheid merkt Van Bouwel, net als Waegebaert, op dat er gevraagd werd naar de spuitmachines, gps, doppen...

Grimme

Ten slotte kon ook Grimme belangstelling genieten met de tweerijige getrokken aardappelrooier EVO 290, de eerste bunkerrooier met AirSep. De machine is niet nieuw, want ze werd al voorgesteld op Agritechnica 2017. De Airsep werd ook al eerder bekroond met de DLG gouden medaille, en dient voor het verwijderen van stenen en vochtige kluiten. “De AirSep is in de laatste vier jaar omvangrijk doorontwikkeld, waarbij de noodzakelijke inbouwruimte is verkleind en de vermogensbehoefte beduidend gereduceerd kon worden”, klinkt het bij Grimme.

MV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken