Startpagina Pluimvee

25 jaar Proefbedrijf Pluimveehouderij

“Op een kwarteeuw tijd groeide het Proefbedrijf Pluimveehouderij uit van een provinciaal kenniscentrum tot een internationale instelling.” Dat zei inhoudelijk manager Johan Zoons trots tijdens de viering van het 25-jarige bestaan van het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel.

Leestijd : 1 min

“In een bewogen sector bieden het repetitieve onderzoek en de objectieve onderzoeksresultaten van het Proefbedrijf een neutraal antwoord op tal van uitdagingen”, kaderde Antwerps gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé.

Na de inleiding ging Zoons met belangrijke figuren uit de sector in gesprek. De voorzitter van de sectorvakgroep Pluimvee bij Boerenbond, Eric Van Meervenne, tekende present, net als de voorzitter van de Vlaamse Bedrijfspluimvee- en Konijnenhouders vzw, Danny Coulier, en de administrateur-generaal van het Instituut voor Landbouw-, Voeding- en Visserijonderzoek, Joris Relaes.

Nadien volgde een rondleiding in de pluimveestallen, volgens Zoons de beste praktijkstallen voor onderzoek in Europa, en gesprekken met onderzoekers over hun laatste bevindingen.

DC

PlattelandsTV maakte deze reportage over het Proefbedrijf Pluimveehouderij:

Lees ook in Pluimvee

Opnieuw ophokplicht in Nederland na nieuwe uitbraken van vogelgriep

Pluimvee In Nederland is er opnieuw een landelijke ophokplicht voor kippen en andere vogels. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Onlangs werd deophokplicht in Nederland nog opgeheven, maar er zijn daar inmiddels weer 3 nieuwe uitbraken van vogelgriep ontdekt. De uitbraak in de gemeente Edam-Volendam in Noord-Holland is aanleiding om opnieuw met een landelijke ophokplicht te komen.
Meer artikelen bekijken