Startpagina Pluimvee

25 jaar Proefbedrijf Pluimveehouderij

“Op een kwarteeuw tijd groeide het Proefbedrijf Pluimveehouderij uit van een provinciaal kenniscentrum tot een internationale instelling.” Dat zei inhoudelijk manager Johan Zoons trots tijdens de viering van het 25-jarige bestaan van het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel.

Leestijd : 1 min

“In een bewogen sector bieden het repetitieve onderzoek en de objectieve onderzoeksresultaten van het Proefbedrijf een neutraal antwoord op tal van uitdagingen”, kaderde Antwerps gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé.

Na de inleiding ging Zoons met belangrijke figuren uit de sector in gesprek. De voorzitter van de sectorvakgroep Pluimvee bij Boerenbond, Eric Van Meervenne, tekende present, net als de voorzitter van de Vlaamse Bedrijfspluimvee- en Konijnenhouders vzw, Danny Coulier, en de administrateur-generaal van het Instituut voor Landbouw-, Voeding- en Visserijonderzoek, Joris Relaes.

Nadien volgde een rondleiding in de pluimveestallen, volgens Zoons de beste praktijkstallen voor onderzoek in Europa, en gesprekken met onderzoekers over hun laatste bevindingen.

DC

PlattelandsTV maakte deze reportage over het Proefbedrijf Pluimveehouderij:

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken