Startpagina Varkens

Afsluiting aan Frans-Belgische grens tegen varkenspest wordt binnen de 8 à 10 dagen gebouwd

De afsluiting die Frankrijk moet beschermen tegen de Afrikaanse varkenspest die in België woedt, zal binnen de acht à tien dagen opgetrokken worden. Dat heeft Loïc Gouello, de directeur van de Franse crisiscel, vrijdag laten weten.

In een bufferzone van bijna 80 vierkante kilometer zullen de autoriteiten, samen met jagers, alle everzwijnen doden om te voorkomen dat de ziekte Frankrijk binnenkomt. Dat zou een economische ramp zijn voor de varkenshouders, zei Gouello op een persconferentie op het ministerie van Landbouw. De omheining van 27 kilometer in het departement Meuse zal 1,5 meter hoog zijn en ook 50 centimeter diep in de grond zitten, «want everzwijnen zijn dieren die graven», aldus nog de directeur. Vervolgens zal de omheining uitgebreid worden met 16,7 kilometer in de Franse Ardennen en met 57,6 kilometer in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken