Startpagina Varkens

Huiszoekingen en arrestaties in verband met Afrikaanse varkenspest

In de Gaumestreek zijn woensdag diverse huiszoekingen geweest en vier mensen opgepakt in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de ontdekking van de Afrikaanse varkenspest. Dat meldt het parket van Luxemburg woensdagavond.

De Waalse openbare dienst Service public de Wallonie (SPW) werd woensdagochtend op de hoogte gebracht van het feit dat één van zijn boswachters opgepakt is en ondervraagd werd in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de ontdekking van de varkenspest in de Gaumestreek in september. Eén persoon zou ook aangehouden zijn. Dat maakt de SPW woensdagavond zelf bekend. Het zou gaan om een werknemer van het Waalse Département de la Nature et des Forêts (DNF). De ondervragingen zijn woensdagavond nog aan de gang.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken