Startpagina Varkens

Vijf simpele trucs om gevaren in de varkensstal het hoofd te bieden

Veerle Maertens, deeltijds vleesveehoudster, werkt al 20 jaar op de spoedafdeling van een West-Vlaams ziekenhuis. Daar viel haar het hoge aantal landbouwers onder de patiënten op. Om collega-landbouwers bewust te maken geeft ze nu praktijkgerichte lezingen over veilig werken. Landbouwleven selecteerde daaruit vijf handige tips.

Afgelopen dinsdag nodigde Inagro spoedverpleegkundige Veerle Maertens uit voor een presentatie over veiligheid in de varkensstal voor een twintigtal varkenshouders. Ze is nauw betrokken bij de sector. Haar broer en ouders houden varkens. Zelf werkt ze mee op het vleesveebedrijf van haar man. Vanuit haar ervaringen op de spoed en in de stal raakte ze gepassioneerd door preventie. Ze volgde zo ongeveer elke les die er bestaat rond het thema, en begon ook les te geven. Hier vindt u alvast vijf makkelijk mee te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken