Startpagina Voor ons gezin

Gehaktbrood met verse kruiden en spek

Met 10 minuten voorbereiding maak je in anderhalf uur dit heerlijke gehaktbrood, even lekker als dat van de bomma. Met verse kruiden en spek geef je het net dat ietsje meer. Je maakt met deze portie vier personen blij.

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

2 el olijfolie + extra

2 uien

2 wortels

1 stengel selder

8 blaadjes verse salie

4 takjes verse rozemarijn

120 g hazelnoten, geroosterd

80 g vers geraspte Parmezaan

200 g paneermeel

1 kg varkensgehakt

2 tl graanmosterd

2 eieren

12 plakjes gerookt spek

500 ml kippenbouillon

2 el zwarte bessenconfituur

1 el tapenade van zongedroogde tomaten

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortels en snijd in schijfjes. Pel de ui en snijd in kleine stukjes, samen met de selder. Verhit 2 el olijfolie in een pan en stoof de ui, wortel en selder ongeveer 15 minuten gaar op een laag vuur. Hak de helft van de verse kruiden fijn en voeg ze bij de gestoofde groenten. Laat dit even afkoelen.

Hak de geroosterde hazelnoten grof. Neem een ruime kom. Meng het gehakt in de kom samen met de eieren, Parmezaan, paneermeel, hazelnoten, mosterd en de gestoofde groenten. Kneed het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout. Schik het gehaktbrood in het midden van een bakschaal. Leg hierover het gerookte spek en lepel er nog een beetje olijfolie overheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet het gehaktbrood 30 minuten in de oven. Meng de kippenbouillon met de overige helft van salie en rozemarijn, de confituur en de tapenade. Haal de folie van het gehaktbrood en giet deze saus over het gehaktbrood in de ovenschaal. Plaats opnieuw in de oven en bak nog 45 minuten, of tot het gehaktbrood voldoende gaar is. Serveer met aardappelpuree en seizoensgroenten.

Meer lekkers vindt u op www.lekkervanbijons.be.

VLAM

Lekker van bij ons verticaal

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken