Startpagina Paarden

Eerste manche van de Cyclus

Een weekeinde met de start van de cyclus en de finale van de wereldbeker betekent het einde van het indoorseizoen. De cyclus kende in stal Hulsterlo te Meerdonk een groot aantal deelnemers: 223 vierjarige paarden, 439 vijfjarigen, 255 zesjarigen en 88 zevenjarigen.

Leestijd : 2 min

Zevenjarigen

Bij de zevenjarigen begon Steven Van Meersche op Kyamant van Spieveld (v. Diamant de Semilly) met een overwinning. Van Meersche moest al vroeg de piste in maar had na zijn zege op het internationaal concours van Lier zoveel vertrouwen dat hij dubbel foutloos reed en in de barrage ook de snelste tijd neerzette. Arnaud Doem werd tweede op Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck). Doem was een seconde en 10 honderststen trager dan de winnaar. Op drie stond Christophe Leutenez met Einstein Chavannais (v. Ugano Sitte). Edouardo Filizola eindigde met Kartouzo vh Kathof (v. Ustinov) op plaats vier. De top vijf werd vervolledigd door Christophe Vanderhasselt en Elite-Chin de Saulieu (v. Cassini II).

Zesjarigen

Bij de zesjarigen heerste Joris Vergauwen, hij werd eerste en derde. Met zijn winnende merrie F-La Belle Z (v. Figo de Muze) zegevierde hij ook al op de Spring Tour in Lier. De derde plaats pakte hij met Layton (v. Vigo d'Arsouilles). Christophe Leutenez werd hier tweede. Hij deed dat met met Clintana LVP Z (v. Clinton I). Als vierde mocht Francisco Rocha zich met Lanzarote de Muze (v. Clinton) opstellen. Plaats vijf was voor Tim Van Den Broeck en Lucky Lady Deux (v. Kashmir vh Schuttershof).

Bij de vijfjarigen bleven 315 combinaties foutloos. Bij de vierjarigen waren er dat 130.

Etienne Van Muylem

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken