Startpagina Mechanisatie

CNH-fabriek in Antwerpen presenteert 75.000ste CVT

Donderdag (7 maart) rolde alweer de 75.000ste continu variabele transmissie (CVT) van de productielijn van CNH in het havengebied van Antwerpen. Het moederbedrijf van Case IH en New Holland spreekt van een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de fabriek, die in 1964 werd gebouwd op een oude site van Ford. De versnellingsbak wordt gemonteerd in een T7.230 AutoCommand-tractor van New Holland, eigendom van de firma Grondwerken Van Der Velden.

Grondwerken Van der Velden doet vanuit Loenhout grond- en waterwerken door heel Vlaanderen heen. De firma heeft zes machines van New Holland. “Het is voor ons de eerste CVT, dus we zijn best benieuwd”, zegt Antonio, die samen met vader Kees het bedrijf leidt. De machine is aangekocht via dealerbedrijf Kenis, dat vestigingen heeft in Loenhout en Vrasene. De CVT gaat vers van de assemblagelijn naar Engeland, waar hij in de tractor zal worden gebouwd. De tractor wordt binnen circa twee weken teruggeleverd.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken