Startpagina Groenten

Tomatenseizoen bij BelOrta geopend met eerste Coeur de Boeuf-tomaten

De eerste Coeur de Boeuf-tomaten van het seizoen zijn vrijdag bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver verhandeld. Daarmee luidt BelOrta het tomantenseizoen officieel in. De Coeur de Boeuf is een unieke tomaat die van binnen naar buiten rijpt en dus vaak nog groen is wanneer ze klaar is voor consumptie.

Leestijd : 1 min

Vorig seizoen werd bij BelOrta zo’n drie miljoen kilogram Coeur de Boeuf aangevoerd en ook dit jaar wordt een vergelijkbaar aantal verwacht. BelOrta is één van de pioniers in Coeur de Boeuf en heeft ondertussen reeds meer dan 10 jaar ervaring in het telen en verhandelen ervan. Hierdoor kan BelOrta zijn product perfect afstemmen op de eisen van zijn klanten.

Coeur de Boeuf betekent letterlijk ’ossenhart’ en verwijst naar de unieke vorm van de vrucht. Typisch aan deze tomaat is dat ze van binnenuit naar buiten rijpt, wat betekent dat een perfect rijpe tomaat van buitenaf nog groen kan zijn. Hoe roder, hoe rijper is hier de maatstaf. Doordat de Coeur de Boeuf op kleur geoogst wordt naar wens van de klant, is deze unieke tomaat niet alleen in het binnenland maar ook in het buitenland enorm populair.

Tuinbouwbedrijf ‘Den Overkant’ van Wim en Katrien Vertommen teelde de primeurs. Ze werden gekocht door Euro Gijbels en Michiels Frans en zonen.

BELGA

Lees ook in Groenten

Uientelers zijn voorbereid voor de toekomst

Groenten Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen.
Meer artikelen bekijken