Startpagina Groenten

Antwerpse deputatie proeft eerste aardbeien van het seizoen uit Hoogstraten

Donderdag 28 maart waren de Ghesellen van de Aardbei te gast op het Antwerpse provinciehuis. Daar schonken zij de eerste lichting aardbeien aan de deputatie. Gedeputeerde Kathleen Helsen werd tot ridder geslagen. Hierbij beloofde zij plechtig om zich in te zetten om dit lekkere streekproduct mee te promoten.

Leestijd : 1 min

Het ‘Hertogelijk Genootschap van de Ghesellen van de Aardbei’ schonk de eerste aardbeien van de nieuwe teelt van Coöperatie Hoogstraten aan provinciegouverneur Cathy Berx en aan de voltallige Antwerpse deputatie. Naar jaarlijkse gewoonte mochten zij de eerste aardbeien van het seizoen proeven.

De Ghesellen van de Aardbei droegen voor deze plechtige overhandiging hun traditionele klederdracht. Volgende 12 Ghesellen waren aanwezig: Jan Aerts, Jozef Schellekens, Theo Van Der Hallen, Luc Verwerft, René Voet, Jef Van Looy, Ward Baets, Jean-Pierre De Paepe, Guy Rigouts, Jan Schrijvers, Luc Krijnen en Paul Van Der Hallen.

Vorig jaar verkocht Coöperatie Hoogstraten maar liefst 29.385.108 kg aardbeien.

Lees ook in Groenten

Ardo versterkt zich met nieuwe aandeelhouder The Nest

Groenten Met de komst van The Nest Family Office als minderheidsaandeelhouder bevestigt de Belgische voedingsproducent Ardo, wereldwijd actief in vriesverse groenten, kruiden en fruit, de ambities voor de toekomst en de focus op duurzaamheid en kwaliteit. Het family office van familie Els Thermote deelt de langetermijnvisie van de familie Haspeslagh op het belang van voeding voor een gezondere wereld. Samen willen ze het groeiverhaal van Ardo verderzetten en haar positie als wereldleider in vriesverse plantaardige producten versterken.
Meer artikelen bekijken