Startpagina Economie

Lancering Nutri-Score in België: de visie van de voedingsindustrie

Vandaag lanceerde minister van volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) officieel het Nutri-Score systeem in België. Voedingsproducenten delen de doelstelling om consumenten transparant te informeren en ze te helpen keuzes maken die passen binnen een gezonde en evenwichtige levensstijl. De federatie van de Belgische voedingsindustrie, Fevia, pleit ervoor dat een aanvullend systeem van voedingsetikettering vooral Europees geharmoniseerd wordt en vrijwillig blijft.

Sinds eind 2016 moeten voedingsbedrijven vanuit Europa verplicht bepaalde informatie over de voedingswaarde van hun producten op het etiket zetten, benadrukt Fevia. Dat moet steeds per 100 gram of per 100 milliliter, eventueel aangevuld met de info per portie. Naast die wettelijk verplichte informatie kunnen bedrijven aanvullend de “Referentie-Innames” weergeven op de voorkant van de verpakking. Voor dat systeem stelde Europa duidelijke richtlijnen op. Vandaag komen er aanvullende systemen op de markt, zoals onder andere de Nutri-Score waarover Europa geen duidelijke richtlijnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken