Startpagina Varkens

Reacties rond de slachthuisproblematiek

De slachthuisproblematiek heeft Vlaanderen niet onberoerd gelaten. Op de artikels rond de gebeurtenissen in het slachtuis van Tielt werd in tientallen reacties op onze website en Facebook de mening van de Vlaming duidelijk.

Leestijd : 2 min

Een ding is zeker: niemand keurt de praktijken in het slachthuis goed. We trachten hierbij enkele weerkerende reacties en opinies weer te geven.

-

Waarom trad er niemand anders op de werkvloer op?

-

Het is toch niet omdat de verantwoordelijke zijn job niet naar behoren uitoefent, dat de rest van het personeel het zo maar mag uithangen.

-

Een slachthuis werkt toch ook met dierenartsen? Waar waren die? Waarom hebben zij niet aan de alarmbel getrokken?

-

In elk geval is een varken, een koe of een schaap geen object en moet je ook niet als een ‘ding’ behandelen.

-

Opzettelijk dieren laten lijden voor een filmpje, hoe gestoord ben je dan? Schande!

-

Wat die infiltrant deed, moet gepast gestraft worden.

-

Deze dierenmishandeling komt in meerder slachthuizen voor en nu hebben ze het eindelijk eens vast kunnen leggen .

-

Door dit filmke gaan ze er tenminste werk van maken om verbetering door te voeren.

-

Laat mensen in het slachthuis werken met ervaring en het is opgelost.

-

Ook mensen met een opleiding kunnen dierenbeulen zijn. Gewoon meer toezicht en betere controles.

-

Het slachthuis moet niet gesloten worden, maar wel meer controle op de werknemers voor het dierenwelzijn, maar niet door Gaia, want zij doen alles om dat de mensen geen vlees meer zouden eten.

-

De mensen in de slachthuizen worden onderbetaald voor het zware werk dat ze doen... en het moet allemaal rap gaan om zoveel mogelijk winst te maken.

-

Overal zal wel eens iets verkeerd lopen en met zulke undercoverpraktijken los je niets op... breng je enkel economische schade toe.

-

Ook de redactie van Landbouwleven kreeg sporadisch eens de wind tegen in uw reacties. Laat duidelijk zijn dat Landbouwleven dergelijke gedragingen ten opzichte van dieren afkeurt. Wij trachten in de berichtgeving de verschillende kanten van het verhaal aan bod te laten komen, zowel deze van de landbouworganisaties als jullie opinie en dus ook de toelichting van de CEO van de Debra-group.

Lees ook in Varkens

Vier jaar Klimrek-project met klimaatscans bij melkvee, akkerbouw en varkens

Melkvee Binnen het Klimrek-project werd eerst een klimaatscan ontwikkeld voor de melkveehouderij. Daarna volgden akkerbouw en de varkenshouderij. Binnen elke sector stonden pilootboeren mee aan de wieg van het klimaattraject voor hun sector. Alle gegevens van hun bedrijven zorgden ervoor dat een werkbare en gedragen tool op poten gezet kon worden die voor de hele sector bruikbaar is.
Meer artikelen bekijken