Startpagina Pluimvee

Weyts belooft verbod op verrijkte kooien op tafel volgende Vlaamse regering te leggen

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil tijdens de volgende regeringsonderhandelingen het verbod op legkippen in kooien bewerkstelligen. Dat heeft Weyts gezegd tijdens een gesprek met Animal Rights. De dierenrechtenorganisatie overhandigde Weyts een petitie hiertoe. Open Vld reageert alvast kritisch.

Animal Rights publiceerde recent illegaal geschoten beelden, waarin de leefomstandigheden van kooikippen in een stal van Lokip in Merksplas werd aangeklaagd. De organisatie startte een petitie tegen de stallen, of zoals zij het noemen, ‘horrorschuren’. De petitie werd ondertekend door 30.650 personen. Animal Rights overhandigde de petitie aan Weyts, die eerder onder meer met succes pleitte voor een verbod op de nertsenfokkerij, foie gras productie en het couperen van paardenstaarten.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken