Startpagina Bieten

80% van het areaal bieten en cichorei is gezaaid

KBIVB meldt dat de zaai van bieten en cichorei goed vooruitgaat. Bij bieten waren er bij opkomst en ontwikkeling door de koude temperaturen soms problemen te melden.

Leestijd : 1 min

Volgens de laatste schattingen van Iscal Sugar en de Tiense Suikerraffinaderij was op 14 april 80% van het Belgische bietenareaal ingezaaid. In het westen van het land schatte Iscal Sugar dat 66% van de zaai werd uitgevoerd. Voor de Tiense Suikerraffinaderij wordt de zaai op ongeveer 85% geschat.

Volg de teeltontwikkeling via de kaart met de waarnemingsvelden. Deze kaart toont de waarnemingen binnen het netwerk van waarnemingsvelden en de proeven en wordt regelmatig bijgewerkt. De opkomst en teeltontwikkeling was traag door de koude temperaturen. De nachtvorst heeft op sommige plaatsen, bij sommige planten geleid tot verkleuring van de uiteinden van de kiemlobben. Dit deel van de kiemlob kan zwart worden en uitdrogen zonder dat de plant afsterft.

De schattingen van Beneo en Cosucra van de met cichorei gezaaide oppervlakten bevestigen een goede vooruitgang van de zaai. Zondag 14 april waren de gezaaide oppervlakten respectievelijk 85% voor Beneo en 80% voor Cosucra.

KBIVB

Lees ook in Bieten

Betaseed wil meer doen dan alleen zaden leveren

Bieten Net voor het jaareinde van 2023 stond Nele Bonte, technisch adviseur Betaseed, met de vakpers stil bij de actualiteiten in de suikerbietteelt en bij de innovaties die Betaseed het komende jaar te presenteren heeft.
Meer artikelen bekijken