Startpagina Tuin

Yacon: een nieuwkomer in de moestuin

In de zoektocht naar authentieke, nieuwe of andere smaken wordt er in de moestuin steeds vaker geëxperimenteerd met allerlei “nieuwe” gewassen. Een veelbelovende nieuwkomer met uitstekende culinaire kwaliteiten is de grondappel of yacon, een knolgewas dat ook de aandacht wist te trekken van de professionele sector en waarmee volop geproefdraaid wordt in het PCG.

A an nieuwe knolgewassen geen gebrek: aardperen, aardamandel, Oca van Peru, Helianti of zonnewortel, Ulluco, knolcapucien, Japanse andoorn, bataat, … Sedert enkele jaren staat echter vooral de yacon sterk in de belangstelling. De knollen hebben een fruitig aroma, de bite van een radijs en de lichtzoete, frisse smaak van de watermeloen. De plant doet het in ons klimaat goed en heeft weinig of geen last van ziektes. Ze heeft een vrij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Lavendel in alle geuren en kleuren

Tuin Het pallet aan geuren en kleuren bij lavendel is eerder beperkt. We kennen allemaal de typische lavendelgeur, maar toch hebben de verschillende soorten een licht afwijkende geur: wat scherper, wat kruidiger, wat meer kamfer, wat zoeter, iets frisser maar altijd duidelijk herkenbaar. En hoewel we allemaal de kleur lavendelblauw kennen en de blauwe tinten binnen het geslacht echt wel overheersend zijn, bestaan er ook soorten die bloeien met roze en witte bloemen.
Meer artikelen bekijken