Startpagina Voor ons gezin

Cake met Brugge Goud en banaan

Een dessert voor 4 personen. Vind je het soms moeilijk kiezen tussen kaasplank of dessert? Deze cake verenigt het beste van twee werelden, zonder aan zoetheid in te boeten. Laat je verbazen (want dat durven ze al eens, die Belgische kazen).

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

-150 g Brugge Goud fijn geraspt

-75 g boter + extra om in te vetten

-75 g ruwe suiker

-3 eieren

-200 g bloem

-bakpoeder (1 zakje van 16 g)

-1 dl volle melk

-zout

-1 banaan

-sap van een halve citroen

-100 g amandelschilfers

Hoe ga je te werk?

Klop de boter, eieren en suiker tot een schuimige massa. Voeg nu de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en meng dit samen met de kaas en de melk en wat zout goed door. Snijd de banaan in stukjes en bedruip met citroensap.

Boter de cakevorm in. Stort er de helft van het deeg in. Daarop plaats je dan de banaanstukjes en de helft van de amandelschilfers. Giet vervolgens de rest van het deeg erop. Sprenkel ten slotte de resterende amandelschilfers over het geheel. Bak de cake in een voorverwarmde oven bij 200°C gedurende 50 minuten.

Je kan deze cake zowel warm als koud opdienen.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken