Startpagina Granen

Eerste pasta van Belgische bodem

Na een succesvol proefproject van drie jaar door RV Food en wetenschappers van de Thomas More Hogeschool, wordt voor het eerst een pasta van Belgische bodem gelanceerd. “Een product dat in alle opzichten vergeleken kan worden met de zuiderse pasta's en deze op meerdere punten zelfs overtreft”, maken de initiatiefnemers zich maandag sterk.

De pasta zal verkocht worden onder de naam ‘Belcampi’, een verwijzing naar de proefvelden waar de tarwe voor het eerst geteeld werd: in de Belgische Kempen. Een test had volgens de initiatiefnemers uitgewezen dat België over teeltgronden beschikt die sterke gelijkenissen vertonen met die in zuiderse landen: zachte zand-leemgronden die de warmte lange tijd vasthouden en met een grote waterdoorlatendheid. Alle basisvoorwaarden voor het telen van harde tarwe waren daardoor aanwezig.

Pasta wordt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Granen

Meer artikelen bekijken