Zuivelproductie in België met 10 procent gestegen in 2018
De zuivelproductie in België is vorig jaar met ongeveer 10 procent toegenomen in vergelijking met 2017. Dat blijkt woensdag uit de cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

De stijgingen zijn het grootst bij de gefermenteerde melk (+22 procent), desserten (+8 procent) en consumptieroom (+5 procent). De productie van yoghurt daalde dan weer met bijna 11 procent. De totale productie van consumptiemelk blijft nagenoeg stabiel. Wel is er een opvallende stijging van de productie van magere melk (+13,6 procent) en volle melk (+6,5 procent). Halfvolle melk en karnemelk boeten aan productie in, met een daling van respectievelijk 5,7 procent en 9,9 procent.
Halfvolle melk blijft wel afgetekend de belangrijkste melkdrank....
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement