Startpagina Voor ons gezin

Moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen

Moussaka is een typisch Grieks gerecht, maar met aardappelen, tomaten en andere producten van bij ons maak je er een Belgische topper van. Je steekt een half uurtje in de voorbereiding, nadien heb je nog drie kwartier nodig om alles tot een goed einde te brengen en zes eters van een hartig maal te voorzien.

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

8 middelgrote gekookte aardappelen (16 min koken)

1 kg (lams) gehakt

2 sjalotten

knoflook naar believen

1 fles tomatenpassata

2 aubergines

4 tomaten

2 bolletjes mozzarella

peper

paprikapoeder

boter

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes en zet apart. Snijd de mozzarella schijfjes. Pel de ajuin en snipper fijn. Pers de knoflook.

Verwarm bakboter in een pan en stoof de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg daarna gehakte tomaten, passata, een laurierblad en verse kruiden (basilicum, peterselie en oregano) toe. Kruid met peper en zout. Laat even sudderen zonder deksel. Snijd de aubergines in kleine blokjes. Stoof de aubergine in olijfolie en kruid met flink wat paprikapoeder. Laat gedurende 8 minuten stoven op een laag vuur. Zet opzij.

Neem een grote ovenschotel en strijk deze in met olijfolie. Bedek de bodem met een laagje aardappelen, schik ze dakpansgewijs. Verdeel er aubergineblokjes over en bedek met een laagje tomatensaus. Herhaal dit en eindig met een laagje tomatensaus. Werk de laatste laag af met mozzarella. Plaats 40 minuten in de oven, of tot wanneer de aardappelschijfjes gaar zijn. Serveer met stokbrood.

Meer lekkers vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons verticaal

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken