Startpagina Aardappelen

Medestichter Agristo overlijdt na ongeval met koets

Luc Raes, die in 1986 aardappelverwerker Agristo oprichtte met zakenpartner Antoon Wallays, kwam woensdag 19 juni jammerlijk om het leven bij een ongeval met paardenkoetsen in de Ardennen. Dochter Hannelore Raes nam vorig jaar de leiding over het bedrijf over, samen met de zoon van Antoon Wallays.

Leestijd : 1 min

Eén van de twee oprichters van de Harelbeekse aardappelgigant Agristo, Luc Raes, kwam woensdagavond om het leven tijdens een tocht met paardenkoetsen in de Ardennen. Hij was 67 jaar. Vorig jaar al hadden hij en zakenpartner Antoon Wallays de leiding over het bedrijf overgedragen aan de volgende generatie, Raes’ dochter Hannelore en Wallays’ zoon Filip.

Sinds de oprichting van Agristo in 1986 is de productiecapaciteit sterk uitgebreid. In 2001 nam het bedrijf uit Harelbeke een fabriek in het Nederlandse Tilburg over, in 2011 volgde ook Willequet N.V. in het Oost-Vlaamse Nazareth. In 2016 investeert Agristo in een nieuwe fabriek te Wielsbeke. Het bedrijf stelt ruim 870 medewerkers tewerk.

Jaarlijks werken de fabrieken 750.000 ton product af, wat resulteert in een omzet van ruim 570 miljoen euro. Het gaat om ingevroren aardappelspecialiteiten, zoals friet, aardappelschijfjes, -nootjes, -kroketten en dergelijke meer. Die producten worden veelal onder witte merken van supermarkten in de rekken gelegd. Het grootste deel exporteert Agristo. Meer dan 115 landen voeren Agristo-producten in.

Lees ook in Aardappelen

Ben Muyshondt is de nieuwe voorzitter van Belgapom

Aardappelen Het bestuur van Belgapom heeft eenparig Ben Muyshondt, CEO van Pomuni, aangesteld als voorzitter van Belgapom voor de periode 2023-2026. Ben Muyshondt volgt Marc van Herreweghe op die sinds 2018 de organisatie leidde. Hij wordt bijgestaan door 2 ondervoorzitters: Hannelore Raes van Agristo en Bart Nemegheer van Aardappelhoeve.
Meer artikelen bekijken