Startpagina Pluimvee

Vogelgriep - Ophokregeling voor professionele pluimveehouders wordt opgeheven

Minister van Landbouw Willy Borsus (MR) heft de laatste bijkomende preventieve maatregelen voor vogelgriep op. Professionele pluimveehouders moeten vanaf donderdag 20 april hun dieren niet meer ophokken, zo maakt minister Borsus woensdagnamiddag bekend.

Op basis van de risicoanalyse, uitgevoerd door experten en de diensten, kan de minister nu "eindelijk de ophokregeling in de professionele sector opheffen".

De voorbije weken zijn er geen nieuwe besmettingen met het H5N8-vogelgriepvirus meer vastgesteld in België en in een straal van 250 km daarrond. "Dit duidt erop dat dit hoogpathogene virus hier waarschijnlijk niet meer circuleert onder de wilde vogels. Het risico op besmetting in ons land is daardoor klein geworden, zodat alle in november 2016...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken