Startpagina Aardappelen

VLIF-steun voor bewaarloodsen aardappelen na wegvallen kiemremmer chloorprofam

De erkenning van de kiemremmer chloorprofam, belangrijk voor de aardappel, werd door de Europese Commissie niet meer verlengd. Hierdoor mag chloorprofam vanaf 1 juli 2020 niet meer gebruikt worden in België op aardappelen.

Leestijd : 1 min

Er bestaan al alternatieven, maar die zijn veel veeleisender op het vlak van de infrastructuur waarin deze producten worden toegepast. Bovendien is er specifieke apparatuur voor nodig. Met het wegvallen van chloorprofam zal de uitrusting van een bewaarloods voor lange bewaring van aardappelen dan ook aan meer eisen moeten voldoen.

Hiertoe heeft het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) zijn lijst van investeringscodes geactualiseerd en zo ingespeeld op de investeringsnoden die er zijn voor de bouw van een dergelijke duurzame bewaarloods voor lange bewaring. Deze codes staan open voor zowel nieuwbouw als renovatie en zijn aan te vragen via ‘project loods’.

Voor bijkomende informatie rond de nieuwe codes neem je best contact op met de buitendiensten van het departement Landbouw en Visserij. Meer info kan je vinden op www.vlaanderen.be/landbouw

Lees ook in Aardappelen

Ben Muyshondt is de nieuwe voorzitter van Belgapom

Aardappelen Het bestuur van Belgapom heeft eenparig Ben Muyshondt, CEO van Pomuni, aangesteld als voorzitter van Belgapom voor de periode 2023-2026. Ben Muyshondt volgt Marc van Herreweghe op die sinds 2018 de organisatie leidde. Hij wordt bijgestaan door 2 ondervoorzitters: Hannelore Raes van Agristo en Bart Nemegheer van Aardappelhoeve.
Meer artikelen bekijken