Startpagina Mechanisatie

Agribex wil nog meer dan ooit de objectieve stem zijn van de landbouwsector

Van 3 tot en met 8 december staat er een nieuwe editie van het tweejaarlijkse landbouwsalon Agribex gepland, met onder meer extra aandacht voor korte keten, dierenwelzijn, demonstraties en vrouwen. De Brussels Livestock Show is ook van de partij. De beurs wil volgens voorzitter Johan Colpaert van Fedagrim ook haar rol als promotor van de sector richting beleid versterken. Zo zet ze zich in voor het Beter Leven-keurmerk.

Agribex wordt tweejaarlijks georganiseerd in Brussels Expo en mag zich de grootste indoor landbouwbeurs van de Benelux noemen. In 2017 lokte de beurs meer dan 100.000 bezoekers. Agribex wordt georganiseerd door Fedagrim, de sectororganisatie van machinebouwers en verdelers en agrarische bouwbedrijven. We zijn alweer toe aan de 71ste editie.

Voorzitter Johan Colpaert benadrukt dat Agribex meer is dan een handelsplaats. Onder de bezoekers zijn veel beleidsverantwoordelijken. “Agribex is een platform,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken