Startpagina Actueel

Inagro zet proefveldhouders in de bloemetjes

Onderzoekscentrum Inagro voert momenteel ongeveer 400 proeven uit in meer dan zeventig teelten. Dat gebeurt op eigen velden, maar ook samen met zo’n 100 proefveldhouders, op percelen verspreid over de hele provincie en daarbuiten. Op zondag 25 augustus bedankte Inagro de proefveldhouders onder meer met een rondleiding op de site in Beitem.

Dankzij de samenwerking met proefveldhouders kan Inagro onderzoek doen in verschillende omstandigheden. “Bovendien krijgen we meteen feedback uit de praktijk. Het is een living lab avant la lettre”, klinkt het.

Van oudsher doet het onderzoekscentrum Inagro in Beitem onderzoek naar betere teelttechnieken via proeven op praktijkschaal. Anno 2019 betekent dat jaarlijks meer dan 400 verschillende proeven in maar liefst zeventig teelten. “Onze wetenschappelijke en operationele medewerkers voeren een uitgebreid praktijkgericht...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken