Startpagina Bedrijfsnieuws

Greenyard ziet ‘fors herstel’ in eerste jaarhelft

Het transformatieplan van het groente- en fruitconcern Greenyard levert op. Dat zegt het bedrijf zelf dinsdag in een trading update. Het verwacht een ‘fors herstel’ in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar, zo klinkt het.

Leestijd : 1 min

Meer concreet verwacht Greenyard over de eerste jaarhelft (dat is van april tot en met september) een aangepaste ebitda (winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen) van 43 tot 45 miljoen euro. Dat zou bijna een verdubbeling zijn ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (23,3 miljoen euro).

Dankzij het transformatieplan is de winstgevendheid aan het verbeteren, klinkt het in een persbericht. "Greenyard verwacht dat de impact van haar plannen nog zal versnellen in de tweede helft van het jaar."

Het plan focust op marge en winstgevende volumes en het rechtzetten van de overheadkosten. In dat kader werd eerder al aangekondigd dat er wereldwijd 422 banen zouden verdwijnen en dat verschillende activiteiten worden verkocht.

De omzet van Greenyard daalde in het eerste kwartaal met 2,6 procent tot 1,03 miljard euro.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken