Startpagina Groenten

Mestbank controleert extra op bemesting met kunstmest bij vollegrondsgroenten in het najaar

De Mestbank zal vanaf september extra controles uitvoeren op het gebruik van kunstmest In de vollegrondsgroenteteelt. Tijdens terreincontroles stellen de toezichthouders vast dat de afstandsregels tot waterlopen bij het opbrengen van kunstmest niet altijd worden nageleefd en ook het toepassen van de voorwaarden voor bijbemesting na 31 augustus beter kan. Door nauwgezet te bemesten kunnen de land- en tuinbouwers bijdragen aan een betere waterkwaliteit.

Bij handelaars van kunstmest en landbouwers, zal de Mestbank recente aankoopbewijzen voor kunstmest opvragen. Aansluitend wordt de aanwending van de kunstmest op de percelen gecontroleerd.

Als de toezichthouders van de Mestbank een overtreding vaststellen, zullen ze een proces-verbaal opmaken. Dat kan dan leiden tot een geldboete met intrekking van een verkregen vrijstelling of het niet verkrijgen van een aangevraagde vrijstelling en een inkorting op de betalingsrechten van het Departement Landbouw en Visserij.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken