Startpagina Pluimvee

Meer dan 1.200 bezwaarschriften tegen kippenstal in Gors-Opleeuw

Het actiecomité tegen de komst van een kippenstal voor 180.000 kippen in Gors-Opleeuw heeft maandag 1.281 bezwaarschriften in Borgloon ingediend. Ook de gemeente Kortessem dient opnieuw bezwaar in tegen de nieuwe aanvraag van het bedrijf. Dat meldt TV Limburg en wordt door burgemeester van Kortessem Tom Thijssen (CD&V) aan Belga bevestigd.

Leestijd : 1 min

Het actiecomité heeft maandagvoormiddag 1.281 bezwaarschriften tegen de nieuwe aanvraag voor de kippenstal in Borgloon ingediend, zo meldt het comité op Facebook. Ook de gemeente Kortessem brengt een negatief advies uit als buurgemeente en betrokken partij. Vooral op het vlak van mobiliteit zijn er voor het gemeentebestuur van Kortessem bezwaren. "We maken ons ongerust dat de verkeersdrukte en de bijkomende trafiek alleen nog maar zal toenemen. Het is er nu al een flessenhals", zegt burgemeester van Kortessem Tom Thijssen (CD&V). "Ook de CO2-uitstoot zal stijgen. Er is dringend nieuwe regelgeving nodig rond deze megastallen." De deputatie zal een beslissing moeten nemen over de kippenstal. "We vragen om die uitbreiding niet toe te kennen. Dit soort dossiers moet ook op regionaal niveau geregeld worden", besluit Thijssen.

Belga

Lees ook in Pluimvee

Vogelgriep bij fazantenkweker

Pluimvee Bij een fazantenpopulatie in Zinnik (provincie Henegouwen) is op 18 november vogelgriep uitgebroken. Binnen een straal van 3 km wordt gedurende 4 weken de verspreiding van het virus gemonitord.
Meer artikelen bekijken