Startpagina Varkens

Zuid-Korea bevestigt eerste haard van varkenspest

Zuid-Korea heeft de Afrikaanse varkenspest vastgesteld in het land. In Paju, een stad aan de grens met Noord-Korea, zijn vijf varkens dood aangetroffen die met het virus waren besmet. Dat meldt een verantwoordelijke bij het Zuid-Koreaanse ministerie van Landbouw. "Op dit ogenblik is het te vroeg om te zeggen dat dit uit het noorden komt."

De Zuid-Koreaanse minister van Landbouw, Kim Hyun-soon, kondigde aan dat 3.950 varkens uit drie boerderijen in Paju zijn gedood. Voor het virus bestaat geen behandeling.

Varkens en everzwijnen krijgen dodelijke bloedingen door de ziekte. Het virus kan enkel worden ingedijkt door besmet vee te doden.

Drie maanden geleden had Noord-Korea verklaard dat tientallen varkens dood waren door de varkenspest, in een boerderij aan de Chinese grens. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) is de ziekte...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken