Startpagina Varkens

Zuid-Korea bevestigt eerste haard van varkenspest

Zuid-Korea heeft de Afrikaanse varkenspest vastgesteld in het land. In Paju, een stad aan de grens met Noord-Korea, zijn vijf varkens dood aangetroffen die met het virus waren besmet. Dat meldt een verantwoordelijke bij het Zuid-Koreaanse ministerie van Landbouw. "Op dit ogenblik is het te vroeg om te zeggen dat dit uit het noorden komt."

Leestijd : 1 min

De Zuid-Koreaanse minister van Landbouw, Kim Hyun-soon, kondigde aan dat 3.950 varkens uit drie boerderijen in Paju zijn gedood. Voor het virus bestaat geen behandeling.

Varkens en everzwijnen krijgen dodelijke bloedingen door de ziekte. Het virus kan enkel worden ingedijkt door besmet vee te doden.

Drie maanden geleden had Noord-Korea verklaard dat tientallen varkens dood waren door de varkenspest, in een boerderij aan de Chinese grens. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) is de ziekte aanwezig in zeven Aziatische landen: Cambodja, de Filipijnen, China, Noord-Korea, Laos, Mongolië en Vietnam. De organisatie zei dat de prijs van varkensvlees door de epidemie al tot 50 procent is opgelopen.

Zuid-Korea telt zowat 6.700 varkensboerderijen.

Belga

Lees ook in Varkens

“Ik word niet gelukkiger door nog grotere volumes te verkopen”

Varkens Het blokkeren van de distributiecentra en winkels van Delhaize heeft gevolgen voor leveranciers. Ivan De Keyser van Breydel trad naar voren om aandacht te vragen voor kleine leveranciers die niet altijd de financiële buffer hebben die industriële voedingsgroepen wel hebben. Zijn verhaal gaat echter veel verder dan dat. In dit artikel breekt hij als producent van fijne vleeswaren een lans voor lokaal en duurzaam, voor samenwerken in vertrouwen en voor ‘less is more’. En hij vergelijkt zijn markt graag met die van bier.
Meer artikelen bekijken